tisdag 28 juni 2011

Pion Okänd vit



Paeonia lactiflora
Luktpion

Planterad 2009.
Visade sig vara något annat än det jag köpte den som, och sådana här vita med röda stänk finns det ju några att välja bland... Så sorten får förbli okänd. Vacker är den ju vilket som!

Nästan hudfärgad (även om puderrosa kanske låter lite trevligare) när den slår ut, bleknar snabbt till vitt. Några blommor förblir helt vita, några får små ljusrosa stänk och ytterligare några blommor får röda stänk. Omväxling förnöjer :) God och stark doft. Tyvärr långa och veka stjälkar, så stöd behövs!

Nu blir det bildbombning!

2011








2012






2014


2015


2016

4 kommentarer:

Mimi sa...

Låter lite som Shirley Temple pionen. Den står brevid min Festiva maxima och liknar otroligt mycket men är först en aningen rosa förrän den blir vit med röd strimma. Doften är dock lite typ Sarah Bernhardt och inte som parfym á la maxima. Samma höjd och storlek på blommorna annars. /Mimi

Mimmi sa...

Jag har en som är köpt som Shirley Temple någon meter ifrån, dom är lika men ändå inte? Den är vit med rosa partier som bleknar. Fast den kan ju lika gärna vara något annat den med, suck! Lägger ut någon bild på den härnäst... Evigt dilemma detta med felnamnade växter. Just pioner tar ju ett tag innan de börjar blomma också. Upptäckte idag att även en av mina rosor som slog ut för första gången var fel sort :(

an angel at my table sa...

Så otroligt vackra bilder av härligt rosa och vita blommor du visar här på din blogg! Skulle vara så kul om du ville uppdatera med flera bilder på din trädgård som måste vara helt magisk med alla vackra blommor!

Mimmi sa...

Tack snälla för dina fina ord! Ska se vad jag kan göra ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...